Elektroniske kalendere- Hva er det?

Det finnes mange ulike hjelpemidler for å huske tid, avtaler og gjøremål- blant annet elektroniske kalendere. Under kan du lese mer om noen av produktene som finnes på markedet.

Bilde av div digitale kalendre utstilt på almas hus

Natt- og Dag kalender

Hvordan kan den hjelpe?
Natt- og dag-kalenderen hjelper deg med å holde kontroll på dato, ukedag og tid på døgnet. Den kan være et nyttig hjelpemiddel dersom du sliter med døgnvillhet.

Hva er det?
Det er en elektronisk kalender som viser ukedag, dato, måned og hvilken tid på døgnet det er.

Hvordan virker den?
Natt- og dag-kalenderen går på strøm og vet hvor mange dager det er i hver måned, samt når det er skuddår. Kalenderen er stilt inn slik at morgen er fra klokken 06-11, kveld klokken 18-22, og natt klokken 22-06.

Clockaid

Hvordan kan den hjelpe?
Clockaid er et hjelpemiddel for hukommelse og tidsorientering. Den kan hjelpe deg med å holde styr på hvilken tid det er, og minne deg på avtaler og gjøremål.

Hva er det?
Clockaid er en applikasjon som viser tiden digitalt. I tillegg viser den ukedag, dato, måned, år, tid på døgnet og sesong. Den har også en alarm som varsler deg om avtaler og gjøremål.

Hvordan virker den?
Applikasjonen lastes ned på et nettbrett og vises på fremsiden av nettbrettet. Husk at nettbrettet må være fulladet eller tilkoblet en lader for at klokken skal være tilgjengelig for deg hele tiden. Avtaler, beskjeder og gjøremål kan legges direkte inn på nettbrettet, eller via internett annensteds fra. Morgen er fra klokken 18-22, og natt er fra klokken 22-06.

Memas (memory assistant)

Hvordan kan den hjelpe?
Memas hjelper deg med å holde styr på tiden og minner deg på avtaler og gjøremål. Du kan også hygge deg med å se på bilder, lese aviser og lytte til musikk. Det er også mulig å sende beskjeder til venner og familie gjennom Memas.

Hva er det?
Memas er et digitalt hjelpemiddel for hukommelse og tidsorientering, samt trivselsaktiviteter basert på dine egne interesser.

Hvordan virker den?
Memas er en tjeneste på nettbrett som også kan fjernstyres fra PC og mobiltelefon. Det er dine egne preferanser og interesser som danner grunnlaget for hva som lastes opp i tjenesten.

Memoplanner 12″

Hvordan kan den hjelpe?
Memoplanner 12″ hjelper deg med å holde styr på tiden, minner deg på avtaler og gjøremål, og gir deg en oversikt over dagen din. Du kan se og snakke med venner og familie gjennom en forenklet bildetelefon-funksjon (Skype).

Hva er det?
Det er en elektronisk aktivitetskalender montert på veggen, og fungerer som et hjelpemiddel for hukommelse, tidsorientering, planlegging og sosial kontakt.

Hvordan virker den?
Påminnelser kan legges inn direkte på skjermen eller via internett. Kalenderen kan tilpasses individuelle behov, og kan for eksempel vises som en tidslinje eller en listevisning. Påminnelser kan varsles med tekst, bilde, pipelyd og/eller personlige talemeldinger og SMS. Påminnelser kan også repeteres. Personlige bilder kan knyttes til aktiviteter og til telefonlister. Skype-funksjonen er forenklet.

Memomessenger

Hvordan kan den hjelpe?
Memomessenger hjelper deg med å holde kontroll på tidspunkt og minner deg på avtaler og gjøremål. Den hjelper deg med å planlegge dagen din og gir deg oversikt over ting du skal huske på.

Hva er det?
Det er en klokke med talefunksjon og et hjelpemiddel for hukommelse, tidsorientering og planlegging. Klokken består av en stasjonær enhet, MemoBase, og en bærbar enhet, MemoGo. Den bærbare enheten kan stå i basen hele tiden dersom det er ønskelig, eller tas med. Klokken gir personlige talemeldinger til planlagte tidspunkter.

Hvordan virker den?
Klokken kan stilles inn etter dine behov direkte på skjermen. Klokken kan vises digitalt eller analogt. Talefunksjonen kan være en manns- eller kvinnestemme. Døgninnstillingene defineres etter individuelle ønsker og behov. Meldinger kan varsles med lyd eller vibrasjon. Avtaler, huskelapper og handlelister leses inn på MemoGo- som kan brukes med hodetelefoner og veske dersom man er på farten. Du kan også velge å telle ned til neste gjøremål ved hjelp av en tidsinnstillingsfunksjon. Den stasjonære basen, MemoBase, tar automatiske sikkerhetskopier av innholdet.

Symbolix dagtavle

Hvordan kan den hjelpe?
Symbolix dagtavle minner deg på dagens avtaler og gjøremål.

Hva er det?
Det er en veggmontert, magnetisk, endags-planleggingskalender og et hjelpemiddel for hukommelse og planlegging.

Hvordan virker den?
Dagtavlen oppdateres hver dag med klokkeslett og aktiviteter og avtaler. Oppdateringen gjøres med en penn tilpasset tavlen, og/eller magnetiske kort som festes til tavlen. Kortene kan ha sort, hvit eller farget ramme. Som et alternativ eller supplement til endagskalenderen finnes det en ukekalender. Den kommer i en hvit og nøytral utgave, eller med en ulik farge for hver dag.

Les mer i kategorien Husk tid og avtaler i fanen Almas hjelpemidler

Bilde av elektroniske kalendre