Huske tid, avtaler og medisiner

Det finnes flere hjelpemidler og apper som kan gi god oversikt over døgnet.

Tilpassede klokker som kan vise klokkeslett, dato og om det er dag, kveld eller natt. Flere av hjelpemidlene kan også lese opp denne informasjonen.

Det er apper og kalendere med alarmer, tale, bilder, sjekklister, så man kan få struktur på hverdagen og huske tid og avtaler. De fleste av disse kalendere kan fjernstyres av pårørende via deres egen telefon

På denne linken ses hvilke kalendere og planleggingssystemer det kan søkes på fra NAV-Hjelpemiddelsentral: Hurtigoversikt kalendere, dagsplanleggere og tidtagere

På denne linken ses videoer av produktene i ovenstående avtale: Korte videopresentasjoner av produkter i avtalen. Gjelder fra 1. mars 2023.

I listen under finner du et utvalg produkter hentet fra visningsleiligheten Almas hus.

Tilpasset klokke

Det finnes ulike klokker som kan fortelle hva klokken er:  Klokke som leser opp hvilket klokkeslett det er, og om det er  dag, kveld eller natt og klokker som leser opp når du trykker på skjermen

Det finnes også klokker som teller ned tiden og gir beskjed med lys når tidsintervallet er ute.

 Produktnavn og leverandører

Apper

Apper som kan hjelpe deg å huske tid, og ta medisiner sted. Disse kan også fjernstyres fra ekstern pc, nettbrett eller telefon. For enkelte grupper er det mulig å søke om dette via NAV.

Andre ressurser

Produktnavn og leverandører

Bilde av app som kan hjelpe og huske tid og stedBilde av app som kan hjelpe og huske tid og sted

Kalender

Kalender hvor man fører opp daglige gjøremål. Du finner også tavler i ordinær handel hvor man kan føre opp avtaler og gjøremål.

Produktnavn og leverandører

MEMO Dayboard: Magnetisk whiteboard og to tidssøyler, en rød for dagen og en blå for natten. (Abilia)

Dagskalender som kan kan skrive opp daglige gjøremål. Henger på en vegg

Medisindispensere

Medisindispensere kan minne deg på å ta medisinen gjennom lyd eller tale. Noen varsler også andre hvis man ikke tar medisinen. Se film om hvordan en av de fungerer ved siden av.

Produktnavn og leverandører

Del dette med andre!